Etusivu

Kuluttajistosta
Kuluttajisto.fi tarvitsisi logon.

Kuluttajisto.fi on vuonna 2002 perustetun Consumerium.org-hankkeen suomen kielinen nimi ja wiki.

Kuluttajisto.fi-wikiin pyritään keräämään Suomea koskevaa tietoa josta on hyötyä kuluttajille suomeksi, sekä kehittämään tietoratkaisuja, joilla tiedonkeruuta, jalostamista ja jakelua voitaisiin parantaa.

Artikkeli Information for consumers in Finland tuo englanniksi yhteen tietoja joita on viimeisen 20 vuoden aikana kertynyt kuluttajille Suomess ja se on on koostettu Consumerium-kehityswikin seuraavista artikkeleista:


Consumerium.org-hankkeesta

Hankeen syntyhistoriasta lyhyesti

Consumerium.org:in perusidea tuli mieleeni keväällä 2000.

Laadin sitten nelisen sivua kuvausta siitä ja onnekseni törmäsin erääseen teknopunk-henkiseen tietokone- ja internet-asioita osaavaan henkilöön uudestaan keväällä 2002 ja sain hänelle kerrottua niiden papereiden avulla, että mikä on homman nimi ja hän kutsui minut saunomaan ja sitten sponssasi verkkotunnuksen omalla luottokortillaan ja palvelintilan Pingiviini.net-nimisestä kommuunista ja näin alkuperäiset suunnitelmat saatiin verkkoon huhtikuun lopulla 2002 staattisena verkkosivustona muutaman ystävän avulla.

Vuonna 2003 perustettiin englannin kielinen kehityswiki, joka löytyy osoitteesta https://develop.consumerium.org/wiki/ ja jonka artikkeleihin voi interwikilinkittää seuraavasti: ciumd:Main Page. Artikkelista ciumd:Timeline of Consumerium löytyy englanniksi lisää historiaa.

No mikä se idea on?

'Kuluttajisto pähkinänkuoressa'-artikkeli osoitteessa kuluttajisto.consumerium.org (n. 5 minuuttia) selittää mihin hanke pyrkii ja miksi sillä on väliä

Käytännössä identtinen teksti löytyy englanniksi osoitteesta 'Consumerium.org in a nutshell' osoitteessa consumerium.org

Olemassa on myöskin testiwiki, joka perustettiin kevättalvella 2018 ja jonka interwiki on ciumt:Main Page.

Heinäkuussa 2020 hankittuja uusia kaksikielisiä kortteja
Vuoden 2003 A6-lehtisen ulkopuoli
Vuoden 2003 A6-lehtisen sisäpuoli

Tietoja tästä wikistä

Tänään on sunnuntai 16 kesäkuuta 2024. On viikko #24

Wikissä on 1 rekisteröitynyttä käyttäjää, joista 1 on ylläpitäjä.

Tässä wikissä on 14 sivua joista 1 on artikkeleita ja niitä on muokattu kaiken kaikkiaan 65 kertaa. 6 tiedostoa on ladattu.

Tänään wiki pyörii mw:Mediawiki versiolla 1.39.7 (374d95c).

Kiitokset tekniikasta


Kuluttajisto.fi tarjoillaan Suomesta, kuten kaikki Consumerium.org-hankkeen sivustot ja niiden tarjoiluun käytetään energiaa joka on otettu talteen uusiutuvista lähteistä. Tämän hetkinen palveluntarjoaja on saksalainen Hetzner Online AG.